3 Haziran 2011 Cuma

Tavsiye Güzel Filmler - Güzel Film Tavsiyeleri - Kaliteli Filmler

(REKLAM)

Film 1 : Kadın Kokusu

Kategorisi; Dram


Kadın Kokusu – Scent of a Woman
IMDB Puanı: 7.8/10
Yapım: 1992 ~ ABD
Tür: Dram
Oyuncular: Al Pacino , Philip Seymour Hoffman , Chris O’Donnell , Gabrielle Anwar , Matt Smith
Yönetmen: Martin Brest
Senaryo: Bo Goldman , Giovanni Arpino (Kitap)
Yapımcı: Martin Brest , G. Mac Brown
Süre: 2 saat 37 dk

Konusu: Bir Kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan kör bir adama, bir nevi ‘bebek bakıcılığı’ yapmaya razı olur ama iş, umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slade’ in haftasonu için çok özel bir planı vardır.

Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci sınıf şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki, bir de 45′ lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie’ yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.


Film 2 : Siyah Kuğu

Kategorisi; Dram, Gerilim, Piskolojik, Gizem


Siyah Kuğu – Black Swan
IMDB Puanı: 9.5/10
Yapım: 2010 ~ ABD
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Psikolojik
Oyuncular: Natalie Portman , Winona Ryder , Mila Kunis , Vincent Cassel , Sebastian Stan
Yönetmen: Darren Aronofsky
Senaryo: Darren Aronofsky , Andres Heinz
Yapımcı: Darren Aronofsky , Jon Avnet
Süre: 1 saat 43 dk

Konusu: Nina , New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur. Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica ile yaşamaktadır.
Oyun yönetmeni Thomas Leroy, Kuğu Gölü’nün baş balerini Beth MacIntyre yeni sezonda değiştrimeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır – onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık.

The Wrestler ve Requiem for A Dream adlı filmlerin başarılı yönetmeni Darren Aronofsky‘den bir başka film daha. 2011 yılı Oscar ödül törenlerinde, Natalie Portman’a En iyi Kadın Oyuncu Oscarı’nı kazandıran Black Swan, diğer başka 5 dalda daha Oscar’a aday gösterilmişti.


(REKLAM)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder